Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Facebook ustavil projekt uvajanja digitalne valute

San Francisco, 1. februarja - Ameriški tehnološki velikan Facebook bo ustavil projekt uvajanja digitalne valute diem, sprva imenovane libra, ki je močno skrbel regulatorje, je sporočil v ponedeljek. Hkrati je napovedal prodajo svoje za to vzpostavljene tehnologije v vrednosti 182 milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Avstralija, Canberra.
Ameriški Facebook je avstralskim uporabnikom onemogočil ogled in delitev novic na svojem družbenem omrežju ter dostop do avstralskih novic svojim uporabnikom v tujini. Facebook se je tako odzval na predlog avstralskega zakona, po katerem bi moral plačevati za uporabo medijskih vsebin.
Foto: dpa/STA

Ameriški izvršni direktor Diem Networks Stuart Levey je v izjavi dejal, da je pobuda napredovala, a je kljub temu iz našega dialoga z zveznimi regulatorji postalo jasno, da se projekt ne more premakniti naprej.

Facebook je načrte za vzpostavitev kriptovalute in plačilnega sistema razkril leta 2019, takrat še v partnerstvu z velikani, kot so PayPal, Visa in Mastercard, s tem pa sprožil kritične odzive v zvezi z varnostjo tovrstnega zasebnega omrežja. Nekateri partnerji so se nato umaknili, projekt pa se je skrčil in zdaj ustavil.

mrn/mg
© STA, 2022