V Moskvi prvi spravni pogovori med Turčijo in Armenijo

Moskva, 14. januarja - V ruski prestolnici Moskva so danes potekali prvi spravni pogovori med Turčijo in Armenijo, ki sta se jih udeležila posebna odposlanca obeh držav. Turško in armensko zunanje ministrstvo sta v ločenih izjavah pogovore označili za pozitivne in konstruktivne. Diplomatski odnosi med državama so bili pred tem desetletja prekinjeni.

Rusija, Moskva.
V ruski prestolnici Moskva so danes potekali prvi spravni pogovori med Turčijo in Armenijo, ki sta se jih udeležila posebna odposlanca obeh držav. Turško in armensko zunanje ministrstvo sta v ločenih izjavah pogovore označili za pozitivne in konstruktivne.
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov.
Foto: dpa/STA

V Moskvi sta se sestala posebna odposlanca Turčije in Armenije, da bi razpravljala o nadaljnjih korakih v procesu normalizacije, ki je bil napovedan decembra. Prvi krog pogajanj med Turčijo in Armenijo za obnovitev diplomatskih odnosov je bil pozitiven in obe strani se bosta v okviru prizadevanj za popolno normalizacijo ponovno sestali, je danes sporočila Ankara.

Turško zunanje ministrstvo je sporočilo, da sta se strani dogovorili o nadaljevanju pogajanj brez predpogojev za popolno normalizacijo.

mde/blm/blm
© STA, 2022