Avstralija znova preklicala vizo Đokovića, ta pripravlja sodni spor

Melbourne, 14. januarja - Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil široka izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. To je v izjavi za javnost utemeljil na podlagi zdravstvenih razlogov in ohranjanja reda, saj je to v javnem interesu. Đokoviću zdaj grozi izgon tik pred začetkom OP Avstralije, kar bo poskušal preprečiti na sodišču, poroča časnik The Age.

Avstralija, Melbourne.
Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića.
Srbski teniški igralec Novak Đoković na treningu pred odprtim teniškim prvenstvom v Avstraliji.
Foto: dpa/STA

Korak Hawka je zadnji v dolgi sagi o vstopu srbskega tenisača v državo. Mejna policija je necepljenemu Đokoviću 6. 1. preklicala vizo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za vstop v času pandemije.

Odločitev mejne policije je 10. 1. razveljavilo zvezno sodišče na podlagi ugotovitve, da Đokoviću na meji ni bil omogočen pravičen postopek. Od takrat se je Srb lahko svobodno gibal po državi in pripravljal na prvi turnir za grand slam te sezone.

alz/gj/alz
© STA, 2022