V Ljubljani slab turistični december

Ljubljana, 30. decembra - Ljubljanski turistični delavci zaključujejo še eno težko leto. V prestolnico ob koncu leta obiskovalce vabi le omejeno število sejemskih stojnic, saj so stojnice s hrano in pijačo z vladnim odlokom zaradi covida-19 prepovedane. Prav tako ne bo tradicionalnega silvestrovanja na prostem, bo pa opolnoči nebo nad Ljubljano razsvetlil ekološki ognjemet.

Ljubljana.
V mestih po Sloveniji je na stojnicah na božično-novoletnih sejmih, z izjemo pečenega kostanja, prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah.
Zaprte praznične hišice v centru Ljubljane.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Hotelirji poročajo o nizki zasedenosti sob. Decembrska zasedenost v ljubljanskih hotelih je letos 30-odstotna, kar je v primerjavi z 90-odstotno zasedenostjo, ki je bila običajna v tem času pred pojavom covida-19, malo, so za STA navedli v skupini Union Hotels Collection. Tudi za januar zaenkrat ne kaže nič bolje.

V prvih 11 mesecih letošnjega leta se je sicer število turistov v Ljubljani glede na enako obdobje lani povečalo za 50 odstotkov, glede na 2019 pa je bilo manjše za 64 odstotkov.

mg/kk
© STA, 2021