Umrla legenda NFL John Madden

Los Angeles, 29. decembra - V 86. letu starosti je umrl nekdanji trener lige v ameriškem nogometu NFL John Madden, ki je zasedbo iz Kalifornije, Oakland Raiders, popeljal do naslova prvaka, zmage na super bowlu, leta 1976. Za mnoge je bil prvi obraz tega športa.

ZDA, Los Angeles.
V 86. letu starosti je umrl nekdanji trener lige v ameriškem nogometu NFL John Madden, ki je zasedbo iz Kalifornije, Oakland Raiders, popeljal do naslova prvaka, zmage na super bowlu, leta 1976. Za mnoge je bil prvi obraz tega športa.
Nekdanji trener lige v ameriškem nogometu NFL John Madden.
Foto: Twitter

Leta 1969 je postal najmlajši glavni trener v takratni zgodovini lige NFL, star 32 let in 10 mesecev. Z Oaklandom je nato leta 1976 osvojil super bowl, njegova zelo uspešna trenerska kariera pa mu je leta 2006 prinesla mesto v dvorani slavnih.

Po končani trenerski karieri je našel nov izziv, in sicer v vlogi komentatorja, kjer je postal zvezda komentatorskih kabin. Sčasoma je delal za vsa štiri velike televizijske mreže, in sicer CBS, Fox, ABC in NBC. V enem obdobju je imel plačo, ki je bila višja od plače katerega koli poklicnega igralca tega športa.

am/ic/am
© STA, 2021