Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na varen pristan v Italiji čaka skoraj tisoč migrantov

Rim, 27. decembra - Skoraj tisoč migrantov, ki sta jih na morju rešili ladji Zdravnikov brez meja in nemške humanitarne organizacije Sea-Watch, pred obalo na jugu Italije čaka na dovoljenje za t. i. varen pristanek v katerem od italijanskih pristanišč. Med njimi so številni otroci in mladoletniki, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italija, Rim.
Skoraj tisoč migrantov, ki sta jih na morju rešili ladji Zdravnikov brez meja in nemške humanitarne organizacije Sea-Watch, pred obalo na jugu Italije čaka na dovoljenje za t. i. varen pristanek v katerem od italijanskih pristanišč.
Foto: Twitter

Migrante sta s prenapolnjenih čolnov, ki so na poti proti Evropi v Sredozemskem morju zašli v težave, v minulih dneh rešili ladji Sea-Watch 3 in Geo Barents. Na prvi je 444 ljudi, med njimi številni otroki in mladoletniki brez spremstva, so pa z nje ponoči na kopno iz zdravstvenih razlogov že prepeljali visoko nosečo Nigerijko in njeno triletno hčerko. Na ladji, ki jo upravlja mednarodna organizacija Zdravniki brez meja, je medtem 558 migrantov.

jav/mlj/jav
© STA, 2021