Vreme: Zvečer in ponoči bodo na jugu rahle padavine, deloma kot sneg

Ljubljana, 26. decembra - Oblačno bo. Zvečer bodo južne kraje spet zajele rahle padavine, ponoči bo predvsem na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini rahlo snežilo. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 3 do 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo povečini oblačno, le v zahodni Sloveniji se bo delno zjasnilo. Šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo pretežno oblačno in povečini suho vreme, le tu in tam bo padla kakšna kaplja dežja. V sredo bo ponekod zapihal jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo oblačno. Ob morju bo deževalo, v notranjosti Hrvaške pa snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, le ponekod v krajih zahodno od nas in na območju Alp se bo delno zjasnilo. Burja ob Jadranu bo ponehala.

mva/mva
© STA, 2021