Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Katalonija načrtuje nove omejitve javnega življenja

Barcelona, 21. decembra - Katalonija s turistično metropolo Barcelono zaradi hitro rastočega števila okužb z novim koronavirusom znova napoveduje stroge omejitve javnega življenja. Klubi, bari in diskoteke naj bi se zaprli, med 1. in 6. uro bo gibanje omejeno, omejili naj bi tudi zasedenost gostinskih lokalov in kulturnih ustanov ter število udeležencev zasebnih druženj.

Španija, Barcelona.
Novinarska konferenca na kateri je katalonski predsednik Pere Aragones napovedal stroge omejitve javnega življenja zaradi hitro rastočega števila okužb z novim koronavirusom.
Foto: dpa/STA

Španija, Barcelona.
Turista z maskami na božičnem sejmu na tržnici Santa Llucia v Barceloni.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Ukrepi naj bi začeli veljati v petek in trajali naslednjih 15 dni, je sinoči sporočila regionalna vlada. Njene načrte mora pred tem odobriti še najvišje sodišče v tej avtonomni regiji.

Število okužb sicer narašča po vsej Španiji, čeprav je proti covidu-19 cepljenih okoli 90 odstotkov starejših od 12 let.

Španski premier Pedro Sanchez je spričo epidemiološkega stanja za jutri sklical krizno zasedanje, na katerem bo s predsedniki avtonomnih regij razpravljal o omejitvenih ukrepih.

spo/jav/spo
© STA, 2021