Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija prijela voznika, ki je ob avtocesti v nečloveških razmerah pustil 13 prebežnikov

Celje, 17. decembra - Policisti Policijske uprave Celje so 30. avgusta prejeli obvestilo, da je na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim zaradi okvare obstalo osebno vozilo.

Celje.
Na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim je v ponedeljek zjutraj zaradi okvare obstalo osebno vozilo. Celjska policista sta ob prihodu na kraj dogodka ugotovila, da je voznik, ko je opazil, da se je vozilo pokvarilo, pobegnil. V vozilu je ostalo 13 državljanov Pakistana, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo.
Foto: PU Celje

Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je bilo v vozilu skritih 13 državljanov Pakistana, ki so bili dobesedno nagneteni v zadnjem delu osebnega vozila, enega pa so reševalci odpeljali v oskrbo v bolnišnico. Voznik je s kraja pobegnil.

Policisti so po dogodku o vozniku poizvedovali in mu v sredo odvzeli prostost. Gre za 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine. S kazensko ovadbo ga bodo danes privedli pred preiskovalnega sodnika, grozi mu od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.

vpu/apo
© STA, 2021