Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Spodbudni rezultati tarčnega zdravljenja kronične limfocitne levkemije

Ljubljana, 15. decembra - Za diagnosticiranje kronične limfocitne levkemije danes zadošča že analiza krvi, pri zdravljenju pa poleg kemoimunoterapije pride v poštev tudi tarčno zdravljenje, ki se kaže kot čedalje bolj uspešno, je na spletnem izobraževalnem dogodku STAkluba in Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo ocenil specialist interne medicine in hematologije na UKC Ljubljana Matevž Škerget.

Ljubljana.
Spletni izobraževalni dogodek o življenju s kronično limfocitno levkemijo, ki ga je pripravil STAklub v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo (L&L).
Sodelovali so specialist interne medicine in hematologije s Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana Matevž Škerget, specialist interne medicine z oddelka za hematologijo in onkologijo Klinike za interno medicino UKC Maribor Andrej Soršak ter članica L&L Darinka Vazovec.
Foto: STA

Kronična limfocitna levkemija je kronična neozdravljiva bolezen, ki pa poteka zelo različno. Če je potek bolezni pri nekaterih bolnikih zelo hiter in ti niso odzivni na terapijo, pa zato približno tretjina pacientov ne potrebuje zdravljenja in živi normalno, pa je navedel specialist interne medicine z UKC Maribor Andrej Soršak.

V Sloveniji na leto odkrijejo dobrih 100 novih bolnikov, povečini pa gre za bolezen starejših, je še navedel Soršak.

miv/moz/mo
© STA, 2021