Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komuniciranje rezultatov na razumljiv način eden od izzivov slovenskih znanstvenikov

Ljubljana, 14. decembra - Poleg znanstvenoraziskovalnega dela je naloga znanstvenikov tudi, da dobro komunicirajo svoje rezultate na razumljiv način, čemur bo v prihodnje treba nameniti več pozornosti, je na pogovoru v okviru projekta STAznanost dejala direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar.

Ljubljana.
Spletni pogovor z direktorji raziskovalnih inštitutov v okviru projekta STAznanost, sodelovali bodo direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar, direktor Kemijskega inštituta Gregor Anderluh in direktor Instituta Jožef Stefan Boštjan Zalar.
Foto: STA

Tako ona kot tudi direktor Kemijskega inštituta Gregor Anderluh in direktor Instituta Jožef Stefan Boštjan Zalar so pozdravili novi zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti, ki bo začel veljati z novim letom in ki prav tako prinaša izzive.

Anderluh je povedal, da se uveljavitve zakona veselijo, jih je pa malo tudi strah, kako se bo vse skupaj izteklo. Sprejetju zakona namreč sledi ogromno dela s sprejetjem podzakonskih aktov in primerno ureditvijo celotnega področja.

vpu/mo
© STA, 2021