Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Umrla španska igralka Veronica Forque

Madrid, 14. decembra - V 67. letu starosti je umrla španska igralka Veronica Forque, ki je med drugim zaigrala v vlogi Kike v istoimenski črni komediji španskega režiserja Pedra Almodovarja. Včeraj so jo našli mrtvo na njenem domu v Madridu. Kot je sporočila policija, si je igralka sama vzela življenje.

Španija, Madrid.
V 67. letu starosti je umrla španska igralka Veronica Forque, ki je med drugim zaigrala v vlogi Kike v istoimenski črni komediji španskega režiserja Pedra Almodovarja.
Foto: Wikipedia

Veronica Forque, ki je 1. decembra dopolnila 66 let, je bila v 80. in 90. letih minulega stoletja ena najbolj priljubljenih španskih igralk, zaigrala je v številnih komedijah.

Leta 1994 je za vlogo Kike na podelitvi najpomembnejših španskih filmskih nagrad goya prejela nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo. Zaigrala je tudi v Almodovarjevih filmih Kaj sem storila, da sem si to zaslužila? iz leta 1984 in Matador iz leta 1986.

Poleg tega je nastopala v gledališčih in na televiziji, nazadnje v zvezdniški različici kuharskega šova MasterChef Celebrity.

tv/jvo
© STA, 2021