Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Slovenski vojski zanikajo ustanavljanje vojaške akademije

Ljubljana, 13. decembra - Predstavniki Slovenske vojske so na današnji novinarski konferenci o vojaškem šolstvu zanikali kritike, da ustanavljajo vojaško akademijo. Poudarili so, da poskušajo svoje izobraževalne programe akreditirati v skladu s standardi kakovosti, ki veljajo v javnem izobraževalnem sistemu.

Maribor, Kadetnica.
Obisk predsednika Državnega sveta Blaža Kavčiča na Poveljstvu za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje v Kadetnici Maribor, kjer sta ga sprejela ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske (SV) generalmajor Alojz Šteiner.
Kadetnica.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Poveljnik Centra vojaških šol Slovenske vojske, brigadir Peter Zakrajšek je poudaril, da je pomembno razlikovati med organizacijo študija na prvi bolonjski stopnji, ki ga bo Slovenska vojska začela skupaj s fakultetami, ki so se to odločile, in med ustanovitvijo visokošolskega izobraževalnega zavoda.

Zakrajšek je sicer priznal, da je ustanovitev visokošolskega vojaškega zavoda problematična, saj trenutni veljavni zakon o visokem šolstvu predvideva ustanovitev samostojne pravne osebe, za kar pa vojska nima pooblastil in finančnih sredstev.

mde/mo
© STA, 2021