Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Škofji Loki pilotni projekt za zmanjšanje količin zavržene hrane

Škofja Loka, 13. decembra - Ekologi brez meja so v sodelovanju z Lidlom Slovenija letošnjo jesen začeli izvajati program Hrana svoje mesto najde. Za izvedbo pilotnega projekta je bila izbrana Občina Škofja Loka, kjer bodo s posameznimi javnimi ustanovami, podjetji in gospodinjstvi iskali načine za zmanjšanje količin zavržene hrane.

Škofja Loka.
Središče Škofje Loke.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Kot je na današnji spletni novinarski konferenci povedala predsednica društva Ekologi brez meja Urša Zgojznik, je odpadne hrane preveč in na vseh nas je, da jo zmanjšamo. Vsak Slovenec namreč zavrže kar tretjino hrane, ki jo kupi.

To pa je mogoče spremeniti že z upoštevanjem nekaterih nasvetov, denimo za zmanjšanje količin odpadnega kruha, ki jih je izpostavila Katja Sreš iz Ekologov brez meja, in nasvetov za recikliranje že pripravljene hrane, ki jih je naštela vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija Tina Cipot.

tzu/mg
© STA, 2021