Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V celjskem dijaškem in študentskemu domu odprli učno kavarno

Celje, 13. decembra - Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je danes v celjskem dijaškem in študentskemu domu odprla učno kavarno Erasmus Cafe. Ureditev kavarne, v kateri je prej domovala knjižnica, je stala 120.000 evrov. V kavarni bodo dijaki v neposrednem stiku z gosti pridobivali znanje in veščine s področja strežbe.

Celje, celjski dijaški in študentski dom.
Novinarska konferenca Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, na kateri so predstavili novo učno kavarno in prenovo dijaškega doma.
Foto: Lili Pušnik/STA

Celje, celjski dijaški in študentski dom.
Novinarska konferenca Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, na kateri so predstavili novo učno kavarno in prenovo dijaškega doma.
Foto:Lili Pušnik/STA

Celje, celjski dijaški in študentski dom.
Novinarska konferenca Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, na kateri so predstavili novo učno kavarno in prenovo dijaškega doma.
Foto:Lili Pušnik/STA

Celje, celjski dijaški in študentski dom.
Novinarska konferenca Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, na kateri so predstavili novo učno kavarno in prenovo dijaškega doma.
Vodja doma Aleš Brod in ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje Iztok Leskovar.
Foto: Lili Pušnik/STA

Celje, celjski dijaški in študentski dom
Novinarska konferenca Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, na kateri so predstavili novo učno kavarno in prenovo dijaškega doma.
Vodja doma Aleš Brod in ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje Iztok Leskovar.
Foto: Lili Pušnik/STA

Celje, celjski dijaški in študentski dom
Novinarska konferenca Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, na kateri so predstavili novo učno kavarno in prenovo dijaškega doma.
Vodja doma Aleš Brod in ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje Iztok Leskovar.
Foto: Lili Pušnik/STA

Kot je povedal ravnatelj šole Iztok Leskovar, je od idejne zasnove do uresničitve projekta preteklo pet let. V tem času so preučili podobne učne gostinske obrate doma in v tujini ter po tehtnem premisleku in posvetu s strokovnjaki zasnovali kavarno v velikosti 100 kvadratnih metrov, terasa pa je urejena na 50 kvadratnih metrih.

lpc/mo
© STA, 2021