Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Steve Kerr selektor ameriških košarkarjev za Pariz 2024

New York, 12. decembra - Steve Kerr bo selektor ameriške košarkarske reprezentance za naslednji olimpijski nastop v Parizu leta 2024, poročajo številni ameriški portali. Na selektorskem mestu bo Kerr zamenjal Gregga Popovicha, ki mu je prav Kerr nazadnje pomagal letos na igrah v Tokiu, kjer so ZDA osvojile zlato.

Japonska, Saitama.
Steve Kerr bo selektor ameriške košarkarske reprezentance za naslednji olimpijski nastop v Parizu leta 2024. Na selektorskem mestu bo Kerr zamenjal Gregga Popovicha, ki mu je prav Kerr nazadnje asistiral letos na igrah v Tokiu, kjer so ZDA osvojile zlato.
Foto: Xinhua/STA

Kerr je že vse od leta 2014 trener moštva Golden State Warriors, ki ga je trikrat popeljal do naslova prvaka v ligi NBA, dvakrat pa je finale izgubil.

Kot košarkar je Kerr osvojil pet naslovov prvaka - tri s Chicago Bulls, po enega pa s San Antonio Spurs in Los Angeles Lakers.

Novice na ameriški zvezi uradno še niso potrdili, a ESPN navaja, da je znana že celotna strokovna ekipa in da bodo Kerrovi pomočniki Monty Williams, Erik Spoelstra in Mark Few.

zza/ag/ad/zza
© STA, 2021