Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kustečeva med vladnim obiskom tudi o širitvi OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki

Škofja Loka, 10. decembra - Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v sklopu današnjega vladnega obiska gorenjske regije med drugim obiskala osnovno šolo za otroke s posebnimi potrebami Jela Janežiča v Škofji Loki.

Škofja Loka, OŠ za otroke s posebnimi potrebami Jela Janežiča.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v sklopu vladnega obiska gorenjske regije med drugim obiskala OŠ za otroke s posebnimi potrebami Jela Janežiča v Škofji Loki.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, župan Škofje Loke Tine Radinja in ravnateljica šole Marjeta Šmid.
Foto: Rok Bizjak/STA

Šola se trenutno sooča s prostorsko stisko, zaradi česar so se odločili za projekt prostorske širitve. Projekt bo sofinanciralo tudi ministrstvo, ministrica pa je ob tem izrazila željo, da bi se dela kmalu začela.

Gorenjska regija je po besedah Kustečeve sicer zelo barvita regija, kar se tiče izobraževanja in športa. V regiji je sicer že dlje časa prisotna ideja po lastni univerzi.

Na območju občin Jesenic, Kranj in Škofja Loka opozarjajo tudi na problematiko integracije tujcev, ki se v veliki meri dotika tudi šolstva.

rbi/mo/mo
© STA, 2021