Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pri prečkanju Dragonje rečni tok odnesel 10-letno turško deklico, iskalna akcija še poteka

Piran/Gorenja vas, 10. decembra - Policisti so včeraj zvečer iz reke Dragonje rešili 47-letno državljanko Turčije. Skupaj z otrokom je poskušala prečkati reko in na ta način vstopiti v Slovenijo, pri tem je 10-letna deklica, ki jo je imela mati na ramenih, padla v vodo in jo je odnesel tok po strugi navzdol. Čeprav so takoj začeli reševalno akcijo, otroka niso našli. Iskanje nadaljujejo tudi danes.

Dragonja.
Policisti so v četrtek zvečer iz reke Dragonje rešili 47-letno državljanko Turčije. Skupaj z otrokom je poskušala prečkati reko in na ta način vstopiti v Slovenijo, pri tem je 10-letna deklica, ki jo je imela mati na ramenih, padla v vodo in jo je odnesel tok po strugi navzdol. Čeprav so takoj začeli reševalno akcijo, otroka niso našli.
Foto: PU Koper

Pri reševanju ženske iz vode so sodelovali tako slovenski kot hrvaški policisti. Na koncu so žensko uspeli rešiti iz vode. Izkazalo se je, da je mati štirih otrok. Mati in preostale tri otroke so vrnili na Hrvaško.

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Božo Predalič je ob robu obiska vlade na Gorenjskem izrazil upanje, da bodo pogrešano deklico našli živo. Obenem je pohvalil požrtvovalnost slovenskih policistov.

miv/tz/moz/tzu/np/tz
© STA, 2021