Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pri prečkanju Dragonje rečni tok odnesel 10-letno turško deklico, iskalna akcija še poteka

Piran, 10. decembra - Policisti so včeraj zvečer iz reke Dragonje rešili 47-letno državljanko Turčije. Skupaj z otrokom je poskušala prečkati reko in na ta način vstopiti v Slovenijo, pri tem je 10-letna deklica, ki jo je imela mati na ramenih, padla v vodo in jo je odnesel tok po strugi navzdol. Čeprav so takoj začeli reševalno akcijo, otroka niso našli. Iskanje nadaljujejo tudi danes.

Dragonja.
Policisti so v četrtek zvečer iz reke Dragonje rešili 47-letno državljanko Turčije. Skupaj z otrokom je poskušala prečkati reko in na ta način vstopiti v Slovenijo, pri tem je 10-letna deklica, ki jo je imela mati na ramenih, padla v vodo in jo je odnesel tok po strugi navzdol. Čeprav so takoj začeli reševalno akcijo, otroka niso našli.
Foto: PU Koper

Pri reševanju ženske iz vode so sodelovali tako slovenski kot hrvaški policisti. Reševanje pa je bilo oteženo, ker je reka visoka in deroča, na hrvaški strani pa na tem delu zelo težek pristop.

Na koncu so žensko uspeli rešiti iz vode. Izkazalo se je, da je mati štirih otrok - poleg omenjene deklice še dveh, starih 18 in pet let, ki sta že bila na slovenski strani, in 13-letnega, ki je bil še na hrvaški strani. Vse so vrnili na Hrvaško.

tz/moz/moz
© STA, 2021