Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pomurska avtocesta med Cerkvenjakom in Pernico spet odprta

Maribor/Murska Sobota, 9. decembra - Pomurska avtocesta med Cerkvenjakom in Pernico iz smeri Murske Sobote proti Mariboru je odprta, ostaja pa daljši zastoj ter izločanje za tovorna vozila, poroča prometnoinformacijski center. Ponekod je promet zaradi zimskih razmer upočasnjen.

Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot se odpravite le z zimsko opremo in očiščenim vozilom. Za boljšo vidljivost vozila ročno prižgite luči.

Zastoji so na pomurski avtocesti iz smeri Pinc, Lendave proti Mariboru ter na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike je na cestah Spodnja Idrija-Godovič in Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Na cestah čez prelaze Predel, Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh je obvezna uporaba verig. Cesta čez prelaz Vršič in Volče-Solarji je zaprta. Na cesti Tolmin-Spodnja Idrija je pri Travniku oviran promet zaradi podrtega drevja.

apo/apo
© STA, 2021