Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Trumpov šef kabineta s tožbo proti pozivu na zaslišanje glede napada na kongres

Washington, 9. decembra - Nekdanji šef kabineta Bele hiše Mark Meadows je včeraj vložil tožbo proti odboru predstavniškega doma kongresa, ki preiskuje napad privržencev Donalda Trumpa na kongres 6. januarja. S tožbo želi preprečiti kazensko ovadbo zaradi zaničevanja kongresa, ker se ponovno noče udeležiti zaslišanj.

ZDA, Washington.
Podporniki nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja 2021 nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Nekdanji kongresnik Meadows je najprej zavrnil sodelovanje s preiskovalnim odborom, nato pa vanj po pogajanjih privolil.

Dogovoril se je, da mu na zaslišanjih ne bo treba odgovarjati na vprašanja okrog njegove komunikacije s Trumpom, ki prav tako skuša ovirati preiskavo s svojo tožbo proti predaji dokumentov o okoliščinah napada na kongres.

Včeraj bi moral priti na zaslišanje, vendar pa je odbor preko odvetnika obvestil, da ga ne bo, ker meni, da odbor ne bo spoštoval dogovora glede vprašanj o komunikaciji s Trumpom.

sk/rp/sk
© STA, 2021