Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jasniču na svetu stranke DeSUS pooblastilo za povezovanje

Ljubljana, 2. decembra - Svet stranke DeSUS je na današnji seji sprejel sklep, da predsednika stranke Ljuba Jasniča pooblastijo za pogovore o morebitnem sodelovanju na volitvah z drugimi političnimi strankami. Največ možnosti za povezovanje Jasnič za zdaj vidi z nepovezanimi poslanci, a poudarja, da je DeSUS samostojna stranka, ki pripravlja lasten volilni program.

Ljubljana, DeSus.
Novinarska konferenca po seji sveta stranke DeSUS, na kateri so obravnavali volilni program stranke in možnosti povezovanj z drugimi strankami.
Predsednik stranke DeSUS Ljubo Jasnič.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot je pojasnil Jasnič, je pooblastilo potreboval, da znotraj stranke ne bi bilo dvomov, da dela na lastno pest. O morebitnem povezovanju bo sicer na podlagi pogovorov in izkazanega interesa odločal izvršni odbor oziroma svet stranke.

Po Jasničevih besedah so na današnji seji sveta stranke sicer razpravljali o pripravah na državnozborske volitve. Glavna izhodišča so bila predstavitev na terenu, razprava o programu ter kako pristopiti h kandidaturi na volitvah in evidentiranju kandidatov.

lad/tz
© STA, 2021