Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Motiv za streljanje na srednji šoli v Michiganu še ni znan

Detroit, 1. decembra - Motiv za včerajšnje streljanje na srednji šoli v kraju Oxford Township 48 kilometrov severno od Detroita v ameriški zvezni državi Michigan še ni znan. Šerifov namestnik okrožja Oakland Michael McCabe je na novinarski konferenci dejal, da se dijak po nasvetu staršev brani z molkom. Gre za najbolj smrtonosno streljanje na kakšni šoli v ZDA letos.

ZDA, Oxford.
Na srednji šoli v Oxfordu v ameriški zvezni državi Michigan so v streljanju umrli trije dijaki, še šest drugih, vključno z učiteljem, pa je bilo ranjenih. Po streljanju so pridržali 15-letnega dijaka drugega letnika in mu zasegli pištolo.
Prestrašeni dijaki in starši na parkirišču pred šolo.
Foto: dpa/STA

Za zdaj še neimenovani 15-letni dijak je v torek v srednjo šolo prinesel pištolo in z njo ustrelil dve dijakinji, stari 14 in 17 let, ter 16-letnega dijaka ter po zadnjih podatkih ranil še osem oseb. 15-letnika so aretirali kmalu po prihodu policijskih enot na šolo s približno 1700 dijaki.

Policija zaenkrat meni, da je strelec deloval sam. Preiskujejo pa navedbe, da je bilo na družbenih medijih pred napadom objavljeno opozorilo, da bo prišlo do tragedije.

mlj/rp/mlj
© STA, 2021