Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nekdanji vodja Trumpovega kabineta Meadows bo sodeloval s preiskavo napada na ameriški kongres

Washington, 1. decembra - Nekdanji vodja kabineta bivšega predsednika ZDA Donalda Turmpa Mark Meadows se je odločil, da bo le sodeloval s posebnim kongresnim odborom, ki preiskuje napad Trumpovih privržencev na kongres 6. januarja. Meadows je odboru že predal nekaj zahtevanih dokumentov.

ZDA, Washington.
Podporniki nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja 2021 nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Privolil je tudi v sodelovanje na zaslišanjih, s čimer se je izognil grožnji kazenskega pregona, ki je zaradi zavračanja sodelovanja doletel nekdanjega Trumpovega političnega stratega Steva Bannona.

Tudi Meadows je uvodoma zavrnil sodelovanje, a si je sedaj po dveh mesecih zavlačevanja premislil. Predsednik preiskovalnega odbora, demokrat Bennie Thompson je dejal, da bodo Meadowsovo sodelovanje ocenjevali sproti. Načelen dogovor o sodelovanju namreč predvideva, da lahko Meadows zavrača odgovore na vprašanja o občutljivih pogovorih s Trumpom.

mlj/rp/mlj
© STA, 2021