Vlada razrešila Ireno Majcen z vrha Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov

Ljubljana, 25. novembra - Vlada je na današnji seji izdala odločbo o razrešitvi Irene Majcen s položaja direktorice Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Jutri jo bo na tem položaju začasno za leto dni kot vršilec dolžnosti direktorja zamenjal Aleš Tolar, zdaj zaposlen na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije.

Ljubljana, RCERO Ljubljana.
Izjava za medije po srečanju ministrice za okolje in prostor, ki opravlja tekoče posle, Irene Majcen s predstavniki Združenja centrov za ravnanje z odpadki Slovenije, s katerimi bo razpravljala o oddaji odpadne embalaže.
Ministrica za okolje in prostor, ki opravlja tekoče posle, Irena Majcen.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Vlada Majcnovi, ki bi se ji štiriletni mandat iztekel novembra 2022, očita nezakonita ravnanja, postopanja, kršitve obveznosti dobrega poslovanja in v nekaterih primerih premalo aktivno vlogo direktorice sklada.

Prejšnji teden jo je generalni sekretariat vlade pozval k izjasnitvi o teh očitkih, kar je tudi storila. Vlada je danes njeno obrazložitev in pojasnila proučila in ugotovila, da ni uspela dokazati, da so očitki neutemeljeni, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo.

bg/mg
© STA, 2021