Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Podravju za žrtve nasilja vzpostavili 24 varnih točk

Maribor, 25. novembra - V okviru projekta Na varnem si, ki se bo iztekel konec leta, je Inštitut za proučevanje enakosti spolov v Podravju za žrtve nasilja vzpostavil 24, namesto predvidenih petih varnih točk. Kot je danes na novinarski konferenci povedala koordinatorka projekta Selena Rozman, so omenjene varne točke vzpostavljene na lokacijah t.i. nujne infrastrukture.

Maribor.
V okviru projekta Na varnem si, ki se bo iztekel konec leta, je Inštitut za proučevanje enakosti spolov v Podravju za žrtve nasilja vzpostavil 24, namesto predvidenih petih varnih točk.
Foto: Inštitut za proučevanje enakosti spolov

Dejala je tudi, da so izobrazili in opolnomočili še 26 zaposlenih na teh točkah, ki lahko žrtvam nasilja ustrezno svetujejo in jih napotijo do virov nadaljnje pomoči.

Po besedah Rozmanove je bil projekt Na varnem si uspešno presežen v vseh treh vidikih kombiniranega pristopa za lajšanje psihosocialnih stisk mladostnikov in žrtev nasilja.

Direktorica inštituta Ana Pavlič pa je ocenila, da izvajanje projekta Na varnem si za njih predstavlja pomembno nadgradnjo dosedanjega dela.

lpc/mo/apo
© STA, 2021