Tradicionalni slovenski zajtrk tudi letos na voljo otrokom v Clevelandu

Cleveland, 16. novembra - Tradicionalni slovenski zajtrk bodo v petek spet postregli tudi otrokom v štirih šolah v Clevelandu in prvič doslej dveh šolah v mestu Parma blizu Clevelanda, je sporočila generalna konzulka Slovenije v Clevelandu Alenka Jerak.

Dobrepolje.
Tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Zajtrk organizira generalni konzulat skupaj s partnerji in sponzorji, namen pa je tudi izobraževanje otrok o pomenu čebel in zdrave prehrane. Slovenija praznuje Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka z medom vsak tretji petek v novembru vse od leta 2010. Takrat dobijo otroci v šolah in vrtcih zastonj zajtrk z jabolkom, medom, mlekom, maslom in kruhom z lokalnih kmetij.

Generalni konzulat bo letos že tretjič po vrsti v štirih šolah Clevelanda in prvič v dveh šolah Parme postregel s slovenskim zajtrkom, pri čemer sodelujejo Collaborative Chambers Alliance, Trgovinska zbornica Parme, Global Cleveland, Čebelarska zveza Ohia in lokalni čebelarji.

Poleg zajtrka bodo otroci tokrat deležni tudi pouka o čebelah, njihovi vlogi v prehranjevalni verigi, posledicah podnebnih sprememb za čebele in pomenu čebel v spreminjajočem se okolju za svetovne pridelke.

rp/vb
© STA, 2021