Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8.15

Ljubljana, 30. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste ponekod po državi megla zmanjšuje vidljivost na cestah.

Vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje čakajo za izstop iz države do pol ure.

Po podatkih italijanske policije bo do 1. novembra zaradi vrha G 20 poostren nadzor na italijanskih mejah.

V nedeljo 31. 10. ter v ponedeljek 1. 11. bo med 8. in 21. uro veljala po Sloveniji omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Prelaz Korensko sedlo bo zaprt dnevno med 8. in 16. uro zaradi sečnje dreves na avstrijski strani v petek, 29. oktobra, med 2. in 5. novembrom ter med 8. in 11. novembrom.

Regionalna cesta Lipnica-Kropa-Rudno bo med Kropo in Jamnikom 2. in 3. novembrom zaprta med 7. in 17. uro. Obvoza ne bo.

Zaprti so avtocestni priključki na primorski avtocesti Kastelec v obe smeri in na pomurski avtocesti Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Na odseku primorske avtoceste med priključkom Sežana vzhod in razcepom Gabrk proti Ljubljani je voznikom priporočeno, da upoštevajo varnostno razdaljo in omejitev hitrosti 80 kilometrov na uro. Zaradi posebne tehnologije izvedbe obrabne plasti je nevarnost izmetavanja peska izpod koles vozil.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021