Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 29. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na primorski avtocesti med razcepom Sermin in predorom Kastelec proti Ljubljani. Potovalni čas se zato podaljša za 10 minut.

Po podatkih italijanske policije bo do 1. novembra zaradi vrha G 20 poostren nadzor na italijanskih mejah.

v nedeljo 31. 10. ter v ponedeljek 1. 11. bo med 8. in 21. uro veljala po Sloveniji omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.

Prelaz Korensko sedlo bo zaprt dnevno med 8. in 16. uro zaradi sečnje dreves na avstrijski strani v petek, 29. oktobra, med 2. in 5. novembrom ter med 8. in 11. novembrom.

Regionalna cesta Lipnica-Kropa-Rudno bo med Kropo in Jamnikom 2. in 3. 11. zaprta med 7. in 17. uro. Obvoza ne bo.

Zaprti so avtocestni priključki na primorski avtocesti Kastelec v obe smeri in na pomurski avtocesti Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Na odseku primorske avtoceste med priključkom Sežana vzhod in razcepom Gabrk proti Ljubljani je voznikom priporočeno, da upoštevajo varnostno razdaljo in omejitev hitrosti 80 kilometrov na uro. Zaradi posebne tehnologije izvedbe obrabne plasti je nevarnost izmetavanja peska izpod koles vozil.

Tovorna vozila čakajo pri vstopu v državo na mejnem prehodu Gruškovje eno uro in pol.

Osebna vozila čakajo pri izstopu iz države na mejnih prehodih Gruškovje, Vinica in Bistrica ob Sotli do eno uro, na mejnem prehodu Dobovec eno uro, na mejnem prehodu Metlika pa do pol ure.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

ej/ej
© STA, 2021