Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 29. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj dolg približno en kilometer in pol nastal na primorski avtocesti pred razcepom Gabrk proti Kopru.

Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato je priporočljiva previdnost.

Po podatkih italijanske policije bo do 1. novembra zaradi vrha G 20 poostren nadzor na italijanskih mejah.

V nedeljo, 31. oktobra ter v ponedeljek, 1. novembra, bo veljala po Sloveniji omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol.

Prelaz Korensko sedlo bo zaprt dnevno med 8. in 16. uro zaradi sečnje dreves na avstrijski strani v petek, 29. oktobra, med 2. in 5. novembrom ter med 8. in 11. novembrom.

Regionalna cesta Lipnica-Kropa-Rudno bo, med Kropo in Jamnikom, 2. in 3. novembra zaprta med 7. in 17. uro. Obvoza ne bo.

Zaprti so avtocestni priključki na primorski avtocesti Kastelec v obe smeri in na pomurski avtocesti Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Na relaciji med priključkoma Sežana vzhod in razcepom Gabrk proti Ljubljani priporočamo voznikom, da upoštevajo varnostno razdaljo in omejitev hitrosti 80 kilometrov na uro. Zaradi posebne tehnologije izvedbe obrabne plasti obstaja nevarnost izmetavanja peska izpod koles vozil.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021