Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zakonodajni predlog za sistemsko ureditev področja dolgotrajne oskrbe primeren za nadaljnjo obravnavo

Ljubljana, 26. oktobra - Poslanci so s 45 glasovi za in nobenim proti ocenili, da je predlog zakona o dolgotrajni oskrbi primeren za nadaljnjo obravnavo. V več poslanskih skupinah so ob prvem branju že napovedali, da bodo predlog skušali spremeniti z dopolnili. Največ kritik je letelo na pomanjkanje vira financiranja.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan oktobrske seje DZ poslanci med drugim obravnavajo novelo zakona o poslancih, predlog odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ter mandatno-volilne zadeve.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Glas podpore so predlogu namenili v SDS, NSi in SMC, poslanca narodnih manjšin, v SNS in prisotna člana poslanske skupine DeSUS Robert Polnar in Branko Simonovič. V LMŠ, SD, Levici, SAB in NeP so glasovanje obstruirali. Igor Zorčič iz NeP, ki je kot predsednik DZ vodil sejo, se je vzdržal.

Po predlogu bi sistem dolgotrajne oskrbe nudil institucionalno oskrbo, oskrbo na domu, oskrbo družinskega člana in denarni prejemek. V vse oblike oskrbe razen institucionalne je vključena pravica do storitev za krepitev in ohranjanje samostojnosti ter e-oskrba.

pse/sag/apo/apo
© STA, 2021