Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Novela zakona o igrah na srečo v nadaljnjo obravnavo

Ljubljana, 26. oktobra - DZ je danes ob obstrukciji Levice, SAB, SD, LMŠ in nepovezanih poslancev z 39 glasovi za in dvema proti sklenil, da je predlog novele zakona o igrah na srečo primeren za nadaljnjo obravnavo.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan oktobrske seje DZ poslanci med drugim obravnavajo novelo zakona o poslancih, predlog odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ter mandatno-volilne zadeve.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Poglavitni cilj novele je pravni okvir prirejanja iger na srečo poenotiti s pravom EU in ga nadgraditi, da bo zagotavljal, da se bodo igre na srečo prirejale v urejenem okolju, je v petek v splošni razpravi v DZ povedal minister za finance Andrej Šircelj.

Medtem ko lahko sedaj klasične igre na srečo trajno prirejata le dva prireditelja, bi bilo po predlogu prirediteljev lahko pet. Medtem ko so minister in poslanci koalicije menili, da bo večja konkurenca prinesla tudi več priliva v proračun ter humanitarnim, invalidskim in športnim organizacijam, je opozicija opozarjala, da je trg omejen in da bi lahko bilo financiranje teh organizacij manjše.

zc/jb/kk/kk
© STA, 2021