Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predlog za spodbujanje gradnje javnih najemnih stanovanj končal zakonodajno pot

Ljubljana, 26. oktobra - Predlog zakona o spodbujanju gradnje javnih najemnih stanovanj, ki so ga pripravili v petih opozicijskih poslanskih skupinah, po mnenju DZ ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Predlagatelji so želeli z njim zagotoviti 10.000 stanovanj za najem do leta 2029. LMŠ, SD, Levica, SAB in nepovezani poslanci so današnja glasovanja obstruirali.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan oktobrske seje DZ poslanci med drugim obravnavajo novelo zakona o poslancih, predlog odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ter mandatno-volilne zadeve.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Zakon bi uveljavil proračunski vir za gradnjo 10.000 javnih najemnih stanovanj v šestih letih po celotni državi, in sicer skupaj 1,3 milijarde evrov nepovratnih in povratnih sredstev ter državnih poroštev.

Tako vladi kot poslancem SDS, NSi in SNS se zakon ni zdel potreben, njihova stališča pa so bila v ponedeljek podobna - veljavni stanovanjski zakon ustrezno ureja stanovanjsko politiko in najemna razmerja.

zc/bg/kk/kk
© STA, 2021