Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razbremenitve pri dohodnini korak bližje uveljavitvi

Ljubljana, 26. oktobra - Predlog novele zakona o dohodnini, ki med drugim prinaša zvišanje splošne olajšave in posledično višje neto plače za vse, gre v nadaljnji postopek. Da je primeren za nadaljnjo obravnavo, je danes ob obstrukciji Levice, LMŠ, SD, SAB in nepovezanih poslancev menilo 43 poslancev, proti so bili trije.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan oktobrske seje DZ poslanci med drugim obravnavajo novelo zakona o poslancih, predlog odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ter mandatno-volilne zadeve.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Vlada je predlog novele zakona o dohodnini poslala v parlamentarni postopek v začetku maja. Po besedah finančnega ministra Andreja Širclja da z zvišanjem splošne olajšave tisti prihodki, ki so nujno potrebni za življenje, ne bodo več obdavčeni. Gre za moralno in etično vprašanje, ali država obdavčuje dohodke, ki so nujni za preživetje, je dejal.

Po predlogu se bo splošna olajšava, ki jo lahko uveljavljalo vsi zavezanci za dohodnino, postopno do leta 2025 zvišala z današnjih 3500 evrov na 7500 evrov.

zc/bg/uk/kk/kk
© STA, 2021