Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Japonska princesa Mako se je poročila z navadnim podanikom

Tokio, 26. oktobra - Japonska princesa Mako, hčerka prestolonaslednika Akishina, se je danes vendarle poročila s svojim srčnim izbrancem iz študentskih časov, ki ni modre krvi. Zaradi poroke z navadnim podanikom se je morala odpovedati statusu člana cesarske družine.

Japonska, Tokio.
Japonska princesa Mako se je danes vendarle poročila s svojim srčnim izbrancem iz študentskih časov, ki ni modre krvi. Zaradi poroke z navadnim podanikom se je morala odpovedati statusu člana cesarske družine.
Soprog Kei Komuro in japonska princesa Mako na novinarski konferenci.
Foto: ZUMA Press Wire/dpa/STA

30-letna nečakinja japonskega cesarja Naruhita se je danes poročila z enako starim Keijem Kumoro, ki dela za ameriško odvetniško pisarno.

Mako se je ob poroki odpovedala tudi 135 milijonov japonskim jenom ali 1,16 milijona evrov odpravnine, ki jo običajno dobijo članice cesarske družine, če se odpovedo statusu cesarske družine. Par naj bi po poroki načrtoval selitev v ZDA.

Japonska cesarska družina se lahko pohvali z najdaljšo dedno linijo, ki sega več kot 2600 let v preteklost. Mlajši Makin brat, 15-letni princ Hisahito je po njenem očetu edini moški član mlajše generacije cesarske družine.

mlj/vb/mlj
© STA, 2021