Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija preiskuje grožnje s smrtjo Janši in Toninu

Ljubljana, 25. oktobra - Policija je začela zbiranje obvestil o pošiljkah z grožnjami s smrtjo, ki sta jih prejela premier Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin, in odkrivanje možnih storilcev, so pojasnili na policiji. Pošiljke z grožnjami in priloženim nabojem sta sicer dobili še dve poslanski skupini in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Ljubljana, PU Ljubljana.
Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Stojan Belšak je dal izjavo za medije glede preiskave pisemskih pošiljk z grozilno vsebino, naslovljenih na politične predstavnike.
Foto: Nace Hočevar/STA

Kot je pojasnil Stojan Belšak Policijske uprave Ljubljana, policija obravnava dogodek po 135. členu kazenskega zakonika. V skladu s tem so na posamezne naslove že poslali kriminaliste, da bi ta zavržna dejanja preiskali in zagotovili varnost tako najvišjim predstavnikom kot tudi vsem drugim državljanom, je dejal Belšak.

Policija je še v začetni fazi zbiranja obvestil, zbirajo določena dejstva, ki bi jih lahko pripeljala do možnih osumljencev. Ali gre v vseh primerih za istega osumljenca, za zdaj še ugotavljajo.

apo/lad/apo
© STA, 2021