Raziskava: V jagodnih čajih precej hibiskusa in šipka, najmanj pa jagod

Ljubljana, 23. oktobra - Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave (Mipor) je pod drobnogled vzel 11 jagodnih čajev v vrečkah, od tega osem v kombinaciji z okusom vanilije. "V jagodnih čajih je precej hibiskusa in šipka ter drugega sadja, jagod je še najmanj," so ugotovili. Dva izdelka sta za skupno oceno dobila oceno povprečno, osem pomanjkljivo in eden nezadovoljivo.

Ljubljana.
Čaj, čajnik, skodelica, čajni obred.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.050 znakov (brez presledkov) oziroma 376 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

kk/mrn
© STA, 2021