Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Brežicah danes pohod po poteh partizanske Brežiške čete

Brežice, 23. oktobra - V Pišecah pri Brežicah bodo danes ob 9. uri začeli priložnostno slovesnost v spomin na 28. oktober 1941, ko je bila ustanovljena Brežiška četa, in ob občinskem prazniku, povezanem z njeno ustanovitvijo. Nato bodo krenili na 45. pohod Po poteh Brežiške čete. Zbrane bo med drugimi nagovoril predsednik državnega zbora in brežiški svetnik Igor Zorčič.

Ljubljana, DZ.
Virtualna razprava predsednikov parlamentov z mladimi v okviru Konference o prihodnosti Evrope z naslovom Mladi iz regije Zahodnega Balkana in EU. Nagovora sta imela predsednik DZ Igor Zorčič in podpredsednik odbora DZ za zadeve EU Nik Prebil.
Predsednik DZ Igor Zorčič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Po podatkih prirediteljev bo pohodnike približno triurna planinska pot vodila do cilja na vrhu 686 metrov visokega Velikega Špička. Možna je tudi krajša in označena 2,5-urna pohodniška pot.

Za starejše udeležence slovesnosti in goste, ki ne bodo želeli na pohod, bodo pripravili sprehod po Pišecah. Za udeležence prireditve bodo uredili brezplačni avtobusni prevoz iz Brežic v Pišece in nazaj. Avtobus bo z brežiške avtobusne postaje krenil ob 7.30.

rbo/apo
© STA, 2021