Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Genovi policija razgnala protestnike, v Trstu še vztrajajo

Genova/Trst, 21. oktobra - Italijanska policija je davi razgnala protestnike, ki so sedem dni s sedenjem blokirali enega od vhodov v pristanišče v Genovi. Na ta način so protestirali proti uvedbi pogoja PCT za vse zaposlene v Italiji.

Italija, Trst.
V Italiji so začela veljati sporna nova protikoronska pravila, ki od vseh zaposlenih, tako v zasebnem kot javnem sektorju, zahtevajo izpolnjevanje pogoja PCT. Pred pristaniščem v Trstu in tudi drugod v Italiji potekajo protesti.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Njihovi somišljeniki v Trstu medtem še vztrajajo na osrednjem trgu in za petek napovedujejo velik shod z udeleženci iz vse države. Policija pričakuje okoli 20.000 ljudi.

Protesti so se začeli minuli petek, potem ko so v Italiji uveljavili obveznost PCT za vse zaposlene tako v javnem kot zasebnem sektorju. Med drugim so se za stavko zaradi novega ukrepa odločili pristaniški delavci v Trstu in Genovi, pri čemer jim je prišlo solidarnost izkazati na tisoče ljudje z različnih koncev Italije.

Ob davišnji policijski akciji v Genovi je bilo sicer pred vhodom v pristanišče le še nekaj deset ljudi in o hujših incidentih niso poročali.

jav/spo/jav
© STA, 2021