Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svetovalni delavci opažajo porast stisk pri otrocih in mladostnikih

Maribor, 21. oktobra - Dolgoročni učinki epidemije covida-19 na mlado generacijo še niso znani, v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor pa že zdaj opažajo porast stisk. Potrebe po pomoči prihajajo v sunkih, velikokrat je potrebno takojšnje ukrepanje. Zato je pomoč svetovalnih služb še toliko bolj pomembna, poudarjajo.

Maribor, Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor.
Novinarska konferenca Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor o izkušnjah pri delu z otroki in mladostniki pri premagovanju anksioznosti v okviru projekta Cool kids ter načrtih za čas po epidemiji.
Psihologinja Tadeja Batagelj in namestnica direktorice svetovalnega centra Alenka Zupančič Danko.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Namestnica direktorice svetovalnega centra Alenka Zupančič Danko je na današnji novinarski konferenci ob dnevu tega svetovalnega centra povedala, da so bili kljub epidemiji ves čas dostopni uporabnikom, tudi prek spleta in telefona.

Letos so s partnerji začeli izvajati projekt Cool Kids, ki se osredotoča na pomoč otrokom in mladostnikom pri premagovanju anksioznosti. Sodelovali so tudi pri pripravi uporabnih vsebin za varovanje in krepitev duševnega zdravja mladih za program To sem jaz.

ase/tz
© STA, 2021