Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Evropski poslanci za bolj zdravo hrano in zmanjšanje okoljskega odtisa

Strasbourg, 18. oktobra - Evropski poslanci so se v današnji razpravi o novi strategiji za bolj trajnostno hrano Od vil do vilic v Strasbourgu zavzeli za proizvodnjo zdrave in cenovno dostopne hrane v korist potrošnikov. Obenem so opozorili na pomen varne preskrbe s hrano, poštenega dohodka za evropske kmete in zmanjšanje okoljskega odtisa kmetijstva.

Belgija, Bruselj.
Evropski parlament v Bruslju.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Evropska komisarka za zdravje Stela Kiriakides je v razpravi izpostavila, da hrana, pridelana v Evropi, že postavlja svetovne standarde za varno in kakovostno hrano. Po njenih besedah moramo zdaj zagotoviti, da je hrana trajnostna tako za ljudi kot tudi za proizvajalce, kmete, ribiče in celotno prehransko verigo.

Poslanci strategijo večinoma pozdravljajo. Pri tem poudarjajo, da je potreben premik k zmanjšanju uporabe antibiotikov, omejitvi intenzivnega kmetijstva in sprejetju ukrepov za dobrobit živali.

sg/vb/sg
© STA, 2021