Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Italijanska policija razpustila protest pred tržaškim pristaniščem

Trst, 18. oktobra - Italijanska policija je danes razpustila protest proti covidnemu potrdilu, ki je od petka potekal pred tržaškim pristaniščem. Pri tem je uporabila tudi vodni top in solzivec. Pri tem naj bi bila ranjena dva protestnika.

Italija, Trst.
V Italiji so začela veljati sporna nova protikoronska pravila, ki od vseh zaposlenih, tako v zasebnem kot javnem sektorju, zahtevajo izpolnjevanje pogoja PCT. Pred pristaniščem v Trstu in tudi drugod v Italiji potekajo protesti.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Policija je uspela protestnike pregnati izpred pristanišča, a so se nato razpršili po mestu. Po poročanju Primorskega dnevnika je središče mesta blokirano.

Covidno potrdilo, ki dokazuje, da je bila oseba cepljena proti covidu-19 ali je to bolezen prebolela ali pa ima negativni test na novi koronavirus, je v Italiji od petka obvezno na delovnem mestu tako v javnem kot zasebnem sektorju. Tiste, ki nimajo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT, morajo delodajalci poslati domov brez plače. Lahko jih suspendirajo, ne smejo pa jih odpustiti.

blm/spo/blm
© STA, 2021