Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija proti protestnikom pred tržaškim pristaniščem uporabila vodni top

Trst, 18. oktobra - Italijanska policija je danes začela razpuščati protest proti covidnemu potrdilu, ki od petka poteka pred tržaškim pristaniščem.

Italija, Trst.
V Italiji so začela veljati sporna nova protikoronska pravila, ki od vseh zaposlenih, tako v zasebnem kot javnem sektorju, zahtevajo izpolnjevanje pogoja PCT. Pred pristaniščem v Trstu in tudi drugod v Italiji potekajo protesti.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Policisti so na območje pristanišča prišli davi ob 8. uri, da bi razgnali shod proti covidnemu potrdilu, ki je v Italiji od petka obvezen za vse zaposlene v javnem in zasebnem sektorju.

Na kraju je bilo ob prihodu policistov še nekaj deset pristaniških delavcev, spremljalo pa jih je nekaj sto drugih protestnikov. Da bi jih razgnala, je policija proti njim uporabila vodni top. Dva od protestnikov naj bi bila lažje poškodovana.

Danes je žalosten dan, je ob tem povedal Stefano Puzzer, ki je včeraj odstopil z mesta vodje sindikata pristaniških delavcev.

Protesti so v preteklih dneh potekali tudi pred drugimi pristanišči. Pred genovskim se jih je nekaj sto zbralo tudi danes.

blm/spo/blm
© STA, 2021