Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 15. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste predmet na vozišču ovira promet na hitri cesti skozi Maribor med priključkoma Maribor vzhod in Pobrežje proti Šentilju.

Promet je zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah. Upočasnjen promet je v delovni zapori na primorski avtocesti med Kozino in Srminom proti Kopru. Potovalni čas se podaljša za pet minut. Zastoj je še na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj vzhod in Brnik proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za 20 minut. En kilometer dolg zastoj je tuni na koncu izolske obvoznice proti Portorožu. Gneča je še na cesti Lesce-Bled.

Vozniki osebnih vozil morajo pri vstopu v državno na mejnem prehodu Obrežje ter pri izstopu iz države na mejnih prehodih Obrežje in Jelšane čakati do 30 minut. Prav tako morajo vozniki tovornih vozil na Gruškovju za izstop iz države čakati približno pol ure.

Na primorski avtocesti bo v soboto, 16. 10., promet potekal po enem pasu, med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, med 7. in 14. uro; med Postojno in Razdrtim v obe smeri, pa med 8. in 15. uro. Možni so zastoji.

Štajerska avtocesta bo zaprta na odseku Blagovica in Vransko proti Mariboru, v noči na torek, 19. 10., med 21. in 5. uro ter proti Ljubljani, v noči na sredo, 20. 10, med 21. in 5. uro. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

Na primorski avtocesti so zaradi del zaprti priključki Sežana vzhod proti Ljubljani in Kastelec v obe smeri.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

Cesta Preddvor-Jezersko bo v Preddvoru zaprta od sobote, 16. 10., od 5. ure do nedelje, 17. 10., do 22. ure. Obvoza ne bo.

Cesta Begunje-Tržič bo pri Slatni zaprta v soboto, 16. 10. 2021, od 7. do 17. ure.

Regionalna cesta Kamnik-Vransko bo zaprta na odseku Šmartno-Laze do 18. oktobra, med 8. in 16. uro.

V soboto, bo zaradi snemanja vozišča promet upočasnjen na več odsekih na primorski avtocesti ter na ljubljanski obvoznici. Vmes bodo zapirali tudi priključke.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021