Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 11. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi predmeta na vozišču oviran promet na pomurski avtocesti med priključkoma Cerkvenjak in Sveta Trojica proti Mariboru. Ponekod je zaradi popoldanske konice upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah iz mestnih središč.

Zastoj tovornih vozil, dolg dva kilometra, je na štajerski avtocesti na voznem pasu pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Zastoji so tudi na koncu Izolske obvoznice zaradi del proti Portorožu.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v Slovenijo več kot dve uri, na Obrežju eno uro, na Starodu pa približno pol ure.

V nočeh na torek in sredo bo med 20. in 5. uro zaradi del na gorenjski avtocesti zaprt predor Šentvid proti Kranju. Zaprt bo tudi izvoz na Celovško cesto.

V noči s srede na četrtek bo štajerska avtocesta zaradi izvedbe predorske požarne vaje in rednih vzdrževalnih del zaprta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani od 21. do 5. ure ter med Blagovico in Vranskim proti Mariboru od 22. do 5. ure. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti.

Na primorski avtocesti so zaradi del zaprti priključki Sežana/vzhod proti Ljubljani ter Kastelec v obe smeri.

Na pomurski avtocesti je zaradi del zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Do 12. oktobra do 17. ure bo regionalna cesta Žirovnica-Begunje-Tržič zaradi obnove prehoda zaprta v Žirovnici na železniškem prehodu.

Do 18. oktobra bo med 8. in 16. uro zaradi del zaprta regionalna cesta Kamnik-Vransko na odseku Šmartno-Laze.

Zaradi zimskih razmer je na cesti čez prelaz Vršič obvezna zimska oprema, cesta Strmec-Mangart pa je zaprta.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021