Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 11. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti pred razcepom Gabrk proti Ljubljani zaradi okvare vozila zaprt vozni pas.

Na gorenjski avtocesti je zastoj tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg približno en kilometer.

V noči na torek in sredo bo na gorenjski avtocesti proti Ljubljani zaradi del zaprt predor Šentvid. Zaprta bo tudi priključna cev iz Celovške ceste.

Štajerska avtocesta bo zaradi izvedbe predorske požarne vaje in rednih vzdrževalnih del zaprta v noči s srede na četrtek, med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani od 21. do 5. ure, ter med Blagovico in Vranskim proti Mariboru od 22. do 5. ure. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti.

Tovorna vozila čakajo pri vstopu v Slovenijo na mejnih prehodih Gruškovje uro in 45 minut, Obrežje eno uro in Starod do 30 minut.

Na primorski avtocesti so zaradi del zaprti priključki Sežana/vzhod proti Ljubljani, Kastelec v obe smeri ter izvoz Vrhnika iz Kopra proti Ljubljani.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Do 12. oktobra, do 17. ure, bo v Žirovnici na železniškem prehodu zaradi obnove prehoda zaprta regionalna cesta Begunje-Tržič.

Do 18. oktobra bo med 8. in 16. uro zaprta regionalna cesta Kamnik-Vransko na odseku Šmartno-Laze.

Zaradi zimskih razmer je na cesti čez prelaz Vršič obvezna zimska oprema, cesta Strmec-Mangart pa je zaprta.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021