Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 10. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na primorski avtocesti pred izvozom Črni Kal ter med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani, občasno zaradi varnosti zapirajo predor Dekani. Potovalni čas iz Kopra v Ljubljano se zato podaljša za 10-15 minut.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Črni Kal in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Črni Kal proti Ljubljani. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti Črni Kal-Kozina.

Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina je prav tako zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Promet je za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami prepovedan tudi na vipavski hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino.

Zaradi zimskih razmer je na cesti čez prelaz Vršič obvezna zimska oprema, cesta Strmec-Mangart pa je zaprta.

Do 12. oktobra, do 17. ure bo regionalna cesta Begunje-Tržič zaradi obnove prehoda zaprta v Žirovnici na železniškem prehodu.

Do 18. oktobra bo med 8. in 16. uro zaprta regionalna cesta Kamnik-Vransko na odseku Šmartno-Laze. Danes zapore ne bo.

Na primorski avtocesti so zaradi del zaprti priključki: Sežana vzhod proti Ljubljani, Kastelec v obe smeri in izvoz Vrhnika iz Kopra proti Ljubljani.

Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Brežice iz smeri Ljubljane proti Obrežju.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Za vstop v državo čakajo vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Sečovlje in Gruškovje do pol ure, na mejnem prehodu Slovenska vas eno do dve uri, na Obrežju pa dve uri.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

ej/ej
© STA, 2021