Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 8. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti med galerijo Moste in priključkom Lesce proti Ljubljani oviran promet, zaradi okvarjenega tovornega vozila.

Zastoj je nastal na primorski avtocesti med Nanosom in Senožečami proti Kopru, potovalni čas se podaljša za 5 minut.

Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Črni Kal in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Črni Kal proti Ljubljani. Obvoz je speljan po vzporedni regionalni cesti Črni Kal-Kozina. Na vipavski hitri cesti je med Nanosom in Ajdovščino, prav tako zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnje.

Zaradi zimskih razmer je na cesti čez prelaz Vršič obvezna zimska oprema, cesta Strmec-Mangart pa je zaprta.

Vozniki osebnih vozil morajo pri izstopu iz države na mejnem prehodu Obrežje ter pri vstopu in izstopu iz države na mejnem prehodu Slovenska vas čakati približno 30 minut.

Regionalna cesta Begunje-Tržič bo v soboto, 9. in v nedeljo, 10. oktobra med 7. in 17. uro, pri Slatni zaprta zaradi gradnje meteorne kanalizacije.

Zaprta regionalna cesta Kamnik-Vransko na odseku Šmartno-Laze do 18. oktobra, med 8. in 16. uro.

Na primorski avtocesti so zaradi del zaprti priključki Sežana vzhod proti Ljubljani, Kastelec v obe smeri in izvoz Vrhnika iz Kopra proti Vrhniki.

Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Brežice iz smeri Ljubljane proti Obrežju.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021