Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 8. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče zaprta glavna cesta Litija-Zagorje v Renkah.

Zastoj je nastal na primorski avtocesti med Nanosom in Senožečami proti Kopru, potovalni čas se podaljša za približno 15 minut. Ponekod je promet na mestnih obvoznicah in cestah iz mestnih središč zaradi popoldanske konice upočasnjen. Zastoji so v Ljubljani na obvoznici.

Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Črni Kal in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Črni Kal proti Ljubljani. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti Črni Kal-Kozina. Ravno tako je zaradi burje na vipavski hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino, prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja.

Zaradi zimskih razmer na cesti čez prelaz Vršič je obvezna zimska oprema, cesta Strmec-Mangart pa je zaprta.

Do 30 minut čakalne dobe je pri vstopu in izstopu iz države na mejnem prehodu Slovenska vas in pri izstopu iz države na mejnem prehodu Obrežje za osebna vozila ter za tovorna vozila pri vstopu v državo na mejnem prehodu Gruškovje.

Regionalna cesta Begunje-Tržič bo v soboto, 9. in v nedeljo, 10. oktobra, med 7. in 17. uro zaradi gradnje meteorne kanalizacije, zaprta pri Slatni.

Regionalna cesta Kamnik-Vransko na odseku Šmartno-Laze bo zaprta do 18. oktobra, med 8. in 16. uro.

Na primorski avtocesti so zaradi del zaprti priključki Sežana vzhod proti Ljubljani, Kastelec v obe smeri in izvoz Vrhnika iz Kopra proti Vrhniki.

Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Brežice iz smeri Ljubljane proti Obrežju.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021