Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Združeni MFRU, konS in Nagib v izložbah po Mariboru

Maribor, 8. oktobra - Mednarodni festival računalniških umetnosti - MFRU, ki ga prireja Mladinski kulturni center Maribor, je letos združil moči s platformo za sodobno raziskovalno umetnost konS in serijo performativnih gest Nagib. Predstavili se bodo skozi prizmo izložb po mestu in spletnih druženj, katerih osrednje vodilo je transhumanizem.

Maribor, Vetrinjski dvor.
Skupna novinarska konferenca, na kateri so predstavili program mednarodnega festivala računalniških umetnosti (MFRU) v sodelovanju s platformo za sodobno raziskovalno umetnost konS in serijo performativnih gest Nagib Izložba #2.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Vetrinjski dvor.
Serija v podhodu pod Titovo cesto, v okviru programa mednarodnega festivala računalniških umetnosti (MFRU) v sodelovanju s platformo za sodobno raziskovalno umetnost konS in serijo performativnih gest Nagib Izložba #2.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Vetrinjski dvor.
Razstava v izložbi na Gosposki ulici, v okviru programa mednarodnega festivala računalniških umetnosti (MFRU) v sodelovanju s platformo za sodobno raziskovalno umetnost konS in serijo performativnih gest Nagib Izložba #2.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Nova programska vodja MFRU Aleksandra Saška Gruden upa, da se bo festival, ki ima sicer že 27-letno tradicijo, s tem še bolj približal ljudem in mestu.

Performansi v izložbah bodo trajali več ur in bodo izvedeni v živo. Začeli bodo danes s 24-urnim performansom Line Akif in Lucije Ostan Vejrup v izložbi nekdanje trgovine Modna hiša, v katerem bodo nastopale tudi kokoši.

ase/av
© STA, 2021